Förändra världen genom ditt sparande!

Visste du att det bästa sättet att bidra till en bättre miljö och ett mer hållbart samhälle är genom ditt sparande? Se till att välja fonder i företag som engagerar sig i frågor som just du brinner för.

De senaste åren har det blivit allt mer populärt att spara hållbart och det finns ett stort utbud av fonder att välja mellan. Det har lett till att många bolag har valt att satsa på hållbarhet vilket driver fram positiva förändringar i verksamheterna. De flesta stora bolag har idag ambitiösa hållbarhetsredovisningar där de visar hur de arbetar för att göra sin verksamhet mer hållbar, inte bara ur ett ekologiskt perspektiv utan även ur ett socialt perspektiv.

Bolag som släpper ut mycket koldioxid eller företag som handlar med vapen och liknande kommer såklart att finnas kvar ändå. Men ju fler som väljer bort dem desto lägre värde får de på börsen vilket leder till att deras projekt blir mindre lönsamma. Att använda sitt sparande för att påverka världen i positiv riktning är med andra ord inte en meningslös symbolhandling. Ett hållbart sparande leder till faktisk förändring!

Varför inte kombinera ditt hållbara sparande med flera klimatsmarta vanor, som att äta mer grönsaker och att cykla istället för att åka bil. Dessa har ju fördelen att de också är bra för hälsan!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *